تغذیه در دوران قاعدگی
تغذیه در دوران قاعدگی

تغذیه در دوران قاعدگی

تغذیه دوران قاعدگی، مانند دوران بارداری حساس بوده و نیاز به توجه ویژه دارد. تفاوت تغذیه دوران بارداری و قاعدگی در این است که در حاملگی تغذیه کودک هم باعث یکسری نیازها می شود که گنجاندن آنها در برنامه وظیفه مادر است. به همان میزاندر دوران عادت ماهانه، تغذیه مناسب ارتباط مستقیمی با سلامت جسمی بانوان و میزان درد دوران پریودی دارد. بنابراین توجه به طبع سردی و گرمی غذا و استفاده از گروه ویتامینها کاری است که هر خانمی باید طی این دوران انجام دهد تا بتواند ماهانه دوران نسبتا راحتی را طی کند. با یگیما همراه باشید.

تغذیه دوران قاعدگی

یکی از دلایل اصلی توجه به تغذیه دوران قاعدگی کاهش درد در خانم‌ها است. همه زنان دارای یک چرخه پریود ماهانه هستند که همراه با درد مخصوص همین دوران است. از جمله دردهای شایع پریودی می‌توان به نفخ شکم و دل درد و از دست دادن اشتها، گرفتگی عضلات یا درد در سایر عضلات بدن اشاره کرد. این علائم در بعضی از افراد بسیار شدید و در بعضی از خانم‌ها نیز بسیار خفیف است. مهمترین فاکتوری که در میزان درد و علائم قاعدگی تاثیرگذار می‌باشد، تغذیه دوران قاعدگی است که نقش مهمی در تسکین و تشدید درد دارد. به عنوان مثال خوردن غذاهای نامناسب سبب افزایش درد شده و علائم بیشتری را بروز خواهد داد.

خوردن غذای نامناسب سبب بدتر شدن علائمی نظیر حالت تهوع و نفخ شکم و یا شکم درد خواهد شد. همه خانم‌ها در این دوران این علائم را تجربه کرده‌اند و قطعا متوجه این موضوع شده اند که بعد از خوردن هر نوع ماده غذایی بدن چه نوع واکنشی دارد. اصلاح برنامه تغذیه و داشتن یک تغذیه مناسب در دوران قاعدگی سبب کاهش درد و علائم شده و احساس بهتری را به فرد هدیه خواهد داد. نوشیدن آب در این دوران اهمیت بسیار زیادی دارد. افرادی که به دلیل کم‌ آبی دچار سردرد هستند نیز می‌توانند از این راه مشکل خود را برطرف کنند. در ادامه در مورد بهترین غذاها در دوران پریود بحث خواهیم کرد.

بهترین غذاها در دوران پریود

اجتناب از غذاهای مضر و مصرف غذاهای سالم می‌تواند تاثیرات مثبتی بر روی کاهش درد شما در این دوران داشته باشد. تحقیقات زیادی در مورد ارتباط غذا و کاهش درد و علائم در این دوران انجام گرفته است. طبق مطالعات انجام گرفته غذاهای مفید در دوران پریودی تاثیر بسیار زیادی بر روی سلامت جسم و تسکین درد داشته و سبب کاهش فشارهای روحی در بدن زنان خواهد شد.

به عنوان مثال نوشیدن آب کافی می‌تواند از سردرد ناشی از کم آبی و نفخ جلوگیری کند. به طور کلی مصرف روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب برای بدن انسان بسیار مفید و موثر است. مصرف میوه و سبزیجات می‌تواند علائم دوران پریودی را کاهش داده و مواد مغذی مورد نیاز بدن بانوان در این دوران بغرنج را تامین کنند. افرادی که رژیم گیاهخواری دارند علائم کمتری را در این دوران تجربه خواهند کرد.

مطالب مرتبط:
پریودی آسان با رعایت نکاتی ساده
لباس زیر در دوران قاعدگی